1:02 pm New York
Dark Light

Blog Post

Helmondweb > Algemeen > Wat te doen in Helmond in 2023: Evenementen

Wat te doen in Helmond in 2023: Evenementen

Helmond is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Ook in 2023 is er genoeg te doen in de stad, of je nu houdt van cultuur, sport of lekker eten. In dit artikel geven we een overzicht van de leukste evenementen en activiteiten die je kunt verwachten in Helmond in 2023.

Cultuur

Helmond is een stad die bekend staat om haar rijke culturele erfgoed. In 2023 kun je verschillende culturele evenementen en activiteiten bijwonen, zoals:

Het Kasteel van Sinterklaas: Elk jaar in november transformeert het Kasteel van Helmond in het Kasteel van Sinterklaas. Kinderen kunnen hier Sinterklaas en zijn pieten ontmoeten en meedoen aan verschillende activiteiten.

Kunsthal Helmond: Deze kunsthal heeft het hele jaar door verschillende tentoonstellingen met moderne kunst en design. In 2023 kun je bijvoorbeeld de tentoonstelling “Design in Motion” bezoeken, waarbij de relatie tussen design en beweging centraal staat.

Jazz in Catstown: Dit jaarlijkse jazzfestival vindt plaats in het centrum van Helmond en biedt een breed scala aan jazzmuziek. In 2023 kun je genieten van optredens van verschillende nationale en internationale jazzartiesten.

Sport

Ook voor sportliefhebbers is er genoeg te doen in Helmond. De stad heeft verschillende sportverenigingen en faciliteiten waar je terecht kunt voor verschillende sporten, zoals voetbal, hockey en tennis. Daarnaast zijn er ook verschillende evenementen en activiteiten die je kunt bijwonen, zoals:

Helmond City Run: Dit hardloopevenement vindt plaats in het centrum van Helmond en biedt verschillende afstanden voor zowel beginners als gevorderden.

Helmond Sport: Dit voetbalteam speelt in de Keuken Kampioen Divisie en speelt regelmatig thuiswedstrijden in het SolarUnie Stadion.

Eten en drinken

Helmond heeft ook veel te bieden op het gebied van eten en drinken. Er zijn verschillende restaurants, cafés en bars waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Daarnaast zijn er ook verschillende evenementen waar je kunt genieten van lekker eten en drinken, zoals:

Cacao aan de Kade: Dit chocoladefestival vindt plaats in het Havenpark en biedt verschillende workshops, proeverijen en activiteiten rondom chocolade.

Foodstock: Dit foodfestival vindt plaats op het evenemententerrein in Helmond en biedt verschillende foodtrucks met gerechten uit verschillende landen.

Helmond is een stad die veel te bieden heeft, of je nu houdt van cultuur, sport of lekker eten. In 2023 kun je verschillende evenementen en activiteiten bijwonen die de stad nog leuker maken. Bezoek het Kasteel van Sinterklaas, geniet van jazzmuziek tijdens Jazz in Catstown of ontdek nieuwe

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *