12:54 pm New York
Dark Light

Blog Post

Helmondweb > Algemeen > Vluchtelingen leveren aan grote bijdrage aan de Helmondse economie

Vluchtelingen leveren aan grote bijdrage aan de Helmondse economie

In Helmond, een stad in het zuiden van Nederland, zijn vluchtelingen steeds meer een belangrijke bijdrage aan de lokale economie aan het leveren. Veel van deze vluchtelingen zijn gevlucht voor oorlog, vervolging, of andere humanitaire crises in hun thuislanden. Ze hebben de hoop op een veiliger leven in Nederland gevonden en zijn nu bezig met het opbouwen van een nieuw bestaan in Helmond.

Een groot aantal vluchtelingen in Helmond heeft ervaring in verschillende vakgebieden, zoals technologie, gezondheidszorg en horeca. Ze hebben zich op verschillende manieren ingezet om bij te dragen aan de economische groei van de stad, waaronder het opzetten van hun eigen bedrijven, het werken in verschillende bedrijven en het volgen van opleidingen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Een voorbeeld van vluchtelingen die een bijdrage leveren aan de lokale economie in Helmond zijn de broers Firas en Yassin Alkayal. Zij zijn gevlucht uit Syrië en hebben hun eigen bakkerij geopend in het centrum van de stad. Hun bakkerij, genaamd Bissarat, biedt verschillende soorten brood en gebak, allemaal gemaakt volgens traditionele Syrische recepten. Hun producten zijn al snel een hit geworden bij de lokale bevolking en hebben zelfs de aandacht getrokken van food bloggers en lokale media.

Een ander voorbeeld van vluchtelingen die bijdragen aan de lokale economie in Helmond zijn de medewerkers van het bedrijf Manus Software Europe. Dit bedrijf ontwikkelt software voor de gezondheidszorg en heeft verschillende vluchtelingen in dienst, waaronder een aantal Syrische programmeurs. Deze programmeurs hebben een unieke set vaardigheden en ervaring, die bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Vluchtelingen hebben ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen in Helmond, om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en hun kansen op werk te vergroten. Het ROC Ter AA, een regionaal opleidingscentrum, biedt cursussen en trainingen aan vluchtelingen, waaronder taalcursussen en beroepsgerichte opleidingen.

Al met al dragen vluchtelingen dus op verschillende manieren bij aan de lokale economie in Helmond. Hun bijdrage wordt steeds belangrijker en meer gewaardeerd door de lokale gemeenschap en het bedrijfsleven. Het is belangrijk om deze bijdrage te erkennen en te ondersteunen, zodat vluchtelingen hun potentieel volledig kunnen benutten en de economie van Helmond blijven versterken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *