9:45 am New York
Dark Light

Blog Post

Helmondweb > Algemeen > Industriële afstandsbediening versus radiografische afstandsbediening: wat zijn de verschillen?

Industriële afstandsbediening versus radiografische afstandsbediening: wat zijn de verschillen?

Afstandsbedieningen zijn voor veel mensen een bekend en handig apparaat. Van het bedienen van de televisie tot het openen van de garagedeur, het kan allemaal op afstand. Maar wist je dat er ook industriele afstandsbediening en radiografische afstandsbediening bestaan? In dit artikel zullen we de verschillen tussen deze twee soorten afstandsbedieningen bespreken.

Een industriele afstandsbediening wordt gebruikt in de industrie, bijvoorbeeld in de scheepvaart, de bouw of de mijnbouw. Het is ontworpen om te werken onder zware omstandigheden zoals regen, stof of extreme temperaturen. Daarom is het gemaakt van robuuste materialen die bestand zijn tegen deze omstandigheden. De afstandsbediening is meestal waterdicht en soms ook schokbestendig.

In tegenstelling tot de radiografische afstandsbediening werkt de industriele afstandsbediening op een bepaalde frequentie die wordt toegewezen aan de specifieke toepassing. Dit is om te voorkomen dat andere afstandsbedieningen per ongeluk hetzelfde apparaat bedienen. Een ander verschil is dat de industriele afstandsbediening vaak meerdere knoppen heeft die elk een andere functie hebben. Dit is nodig omdat de apparaten die met de afstandsbediening worden bediend vaak complexer zijn dan die van de radiografische afstandsbediening.

De radiografische afstandsbediening daarentegen wordt vooral gebruikt voor consumentenproducten zoals speelgoedauto’s, drones of robots. Het is ontworpen om eenvoudig te gebruiken en draagbaar te zijn, dus het heeft meestal een klein formaat en is lichtgewicht. In tegenstelling tot de industriele afstandsbediening werkt de radiografische afstandsbediening op een algemene frequentie die kan worden gebruikt door andere apparaten zoals garagepoorten.

Een ander verschil is het bereik van de afstandsbediening. Terwijl de radiografische afstandsbediening vaak een beperkte afstand heeft, kan de industriele afstandsbediening worden gebruikt over grote afstanden, soms tot wel een kilometer of meer. Dit is belangrijk voor toepassingen zoals kranen of mijnbouwvoertuigen.

Veiligheid is ook een belangrijk verschil tussen de twee soorten afstandsbedieningen. De industriele afstandsbediening heeft vaak extra beveiligingsmaatregelen, zoals een noodstopknop of een code die moet worden ingevoerd voordat de afstandsbediening kan worden gebruikt. Dit is belangrijk omdat de apparaten die met de afstandsbediening worden bediend potentieel gevaarlijk kunnen zijn, zoals kranen die zware last”

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *