11:13 am New York
Dark Light

Blog Post

Helmondweb > Algemeen > Ontdek de zomerse charme van Helmond: Activiteiten in juli en augustus

Ontdek de zomerse charme van Helmond: Activiteiten in juli en augustus

Nu de zomermaanden juli en augustus voor de deur staan, is het tijd om te genieten van al het moois dat Helmond te bieden heeft. Deze bruisende stad in Noord-Brabant staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige natuur en levendige evenementen. Of je nu op zoek bent naar cultuur, sport, ontspanning of avontuur, Helmond heeft voor ieder wat wils. In dit artikel vind je een overzicht van de leukste activiteiten die je in juli en augustus kunt ondernemen in deze gezellige stad.

1. Bezoek de Kasteeltuin
Een absolute must-see in Helmond is de Kasteeltuin, gelegen in het centrum van de stad. Deze prachtige tuin, omringd door de historische kasteelmuren, is de ideale plek om te wandelen, picknicken of gewoon te genieten van de rust en de natuur. In juli en augustus worden er regelmatig culturele evenementen, zoals muziek- en theatervoorstellingen, georganiseerd in de Kasteeltuin. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan het kasteel zelf, waar je meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van Helmond.

2. Fietsen door de Groene Peel
Helmond bevindt zich te midden van prachtige natuurgebieden, waaronder de Groene Peel. Dit uitgestrekte gebied staat bekend om zijn moerassen, vennen en bossen, en is ideaal voor een mooie fietstocht. Huur een fiets bij een van de lokale verhuurpunten en ontdek de groene omgeving van Helmond op je eigen tempo. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes, gezellige terrasjes en adembenemende uitzichten. Vergeet niet om je camera mee te nemen om al het natuurschoon vast te leggen.

3. Helmondse kubuswoningen bezoeken
Een unieke attractie in Helmond zijn de kubuswoningen, ook wel bekend als de ‘Kubushuizen’. Deze opvallende architectonische hoogstandjes zijn ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Piet Blom. De kubuswoningen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook een interessant kijkje in het dagelijks leven van de bewoners. Je kunt een rondleiding boeken waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en het concept achter deze bijzondere woningen.

4. Bezoek de zomerse evenementen
In juli en augustus bruist Helmond van de zomerse evenementen. Zo vindt er jaarlijks het Foodstock Festival plaats, waar je kunt genieten van heerlijk eten, live muziek en gezelligheid. Daarnaast worden er regelmatig markten, braderieën en sportevenementen georganiseerd. Of je nu van culinaire hoogstandjes houdt of liever actief bezig bent, er is altijd wel iets te beleven in Helmond tijdens de zomermaanden.

Helmond is een stad die in de zomermaanden bruisender is dan ooit tevoren. Met tal van activiteiten en evenementen is het een stad waar altijd wat te doen is.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *