7:40 am New York
Dark Light

Blog Post

Helmondweb > Algemeen > Wat te doen in en rondom Helmond in het najaar?

Wat te doen in en rondom Helmond in het najaar?

De 10 leukste activiteiten in en rondom Helmond in de herfst en winter

Wat te doen in Helmond in het najaar? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Gelukkig is er genoeg te beleven in deze gezellige stad en de omliggende regio, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. In dit artikel zullen we de 10 leukste activiteiten in en rondom Helmond in de herfst en winter met je delen. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker die op zoek is naar wat vermaak, er is voor ieder wat wils.

1. Sfeervolle herfstwandeling in de Warande

De herfst is een prachtig seizoen om te genieten van de kleurenpracht in de natuur. Een wandeling door het prachtige park de Warande is dan ook een absolute aanrader. Met de vallende bladeren en de geur van herfst in de lucht, is het een waar feest voor de zintuigen. Vergeet niet je camera mee te nemen, want er zijn talloze fotogenieke plekjes te ontdekken.

2. Bezoek aan Kasteel Helmond

Een bezoek aan Kasteel Helmond is een must voor geschiedenisliefhebbers. Dit goed bewaarde kasteel uit de 14e eeuw biedt een fascinerende kijk in het verleden. Bewonder de imposante architectuur, de prachtige tuinen en leer meer over de rijke historie van deze regio. Een rondleiding door het kasteel is een absolute aanrader.

3. Genieten van lokale lekkernijen op de Helmondse Markt

De Helmondse Markt is een bruisende plek waar je kunt kennismaken met de lokale cultuur en gastronomie. Van verse groenten en fruit tot ambachtelijke kazen en brood, hier vind je het allemaal. Proef de smaken van de regio en geniet van een heerlijke lunch op een van de gezellige terrasjes in de buurt.

4. Ontdekkingstocht in de Grote Peel

Op slechts een steenworp afstand van Helmond ligt het prachtige natuurgebied de Grote Peel. Dit uitgestrekte moerasgebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. Maak een wandeling over de knuppelbruggen, spot bijzondere vogels en geniet van de serene rust om je heen. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen voor een optimale ervaring.

5. Winterse gezelligheid bij het Kasteel van Sinterklaas

De winterperiode is magisch in Helmond, vooral rondom het Kasteel van Sinterklaas. Dit historische gebouw wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig winterwonderland. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten, een bezoek brengen aan Sinterklaas en zijn Pieten, en genieten van de feestelijke sfeer. Een absolute aanrader voor gezinnen met jonge kinderen.

6. Schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Helmond

Als de temperaturen dalen en de winter zijn intrede doet, wordt er in het centrum van Helmond een gezellige ijsbaan geopend. Bind je schaatsen onder en geniet van het plezier op het ijs. Of je nu een ervaren schaatser bent of voor het eerst op de schaatsen staat, het is een leuke activiteit voor jong en oud.

7. Cultureel genieten in het Speelhuis

Het Speelhuis is een cultureel centrum in Helmond waar je kunt genieten van theater, muziek en dans. Met een gevarieerd programma is er altijd wel iets interessants te beleven. Geniet van een avondje uit en laat je verrassen door het talent van lokale en internationale artiesten.

8. Winterse fietstocht door de regio

Helmond en de omliggende regio lenen zich uitstekend voor een winterse fietstocht. Trek warme kleding aan, hop op de fiets en verken de prachtige omgeving. Fiets langs pittoreske dorpjes, door uitgestrekte natuurgebieden en geniet van de serene schoonheid van het winterlandschap.

9. Gezelligheid op de kerstmarkt in Helmond

De kerstmarkt in Helmond is een jaarlijks terugkerend evenement waar je kunt genieten van de ultieme kerstsfeer. Struin langs de kraampjes, proef lokale lekkernijen en koop unieke cadeautjes voor je dierbaren. Met live muziek, winterse lekkernijen en een gezellige ambiance is de kerstmarkt een echte aanrader.

10. Wandeling door het prachtig verlichte centrum

Tijdens de donkere winteravonden wordt het centrum van Helmond prachtig verlicht. Maak een romantische wandeling langs de sfeervol versierde straten en geniet van de magische sfeer. Stop bij een van de gezellige cafés voor een warme chocolademelk of glühwein en laat je betoveren door de winterse charme van Helmond.

De herfst en winter in en rondom Helmond bieden talloze mogelijkheden voor vermaak en ontspanning. Of je nu houdt van wandelen, cultuur, culinair genieten of winterse activiteiten, deze regio heeft voor ieder wat wils. Plan je bezoek en ontdek zelf de charme van Helmond in het najaar.

De 10 leukste activiteiten in en rondom Helmond in de herfst en winter

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *